МВС Австрії склало список "критичних ЗМІ" і розіслало його поліції

Вівторок, 25 вересня 2018, 13:42

Міністерство внутрішніх справ Австрії звинуватило кілька австрійських ЗМІ в "односторонньому та негативному" поданні інформації та порадило поліції, з якими засобами масової інформації варто спілкуватися.

Про це повідомляє Politico.

Австрійське МВС, яке очолює представник правої "Партії свободи" (FPÖ), розіслало поліцейським управлінням чотиристорінкове електронне повідомлення, яке містило список "критичних засобів масової інформації".

У списку були провідні австрійські ЗМІ, зокрема, Falter, Der Standard та Kurier, які, на думку міністерства, "на жаль (...) експлуатують дуже одностороннє та негативне висвітлення роботи Міністерства внутрішніх справ та поліції".

Міністерство пропонує у листі "мінімізувати зв'язок із цими засобами масової інформації" настільки, наскільки це можливо юридично.

У листі, підписаному речником МВС Крістофом Пельцлем, також перераховуються ЗМІ, "які готові співпрацювати" та затверджуються такі теми для обговорення, як міграція.

Після того, як про лист стало відомо публічно, у міністерстві заявили, що це була лише рекомендація "без будь-яких зобов'язань чи директив", і повідомлення не надходило безпосередньо від міністра внутрішніх справ Герберта Кікла.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.