Канада представила план з реформування СОТ

Вівторок, 25 вересня 2018, 17:15

Канадський уряд представив новий план, який має на меті посилити Світову організацію торгівлі перед протекціонізмом США.

Про це повідомляє Bloomberg.

Восьмисторінковий план під назвою "Зміцнення та модернізація СОТ" спрямований на створення союзу однодумців для "відновлення довіри до багатосторонньої торговельної системи та запобігання протекціоністським заходам та контрзаходам".

Ці зусилля є однією з декількох ініціатив, спрямованих на підтримку СОТ, яка протистоїть низці криз, що в кінцевому підсумку можуть покласти край ролі організації як арбітра глобальної торгівлі.

Президент США Дональд Трамп погрожував вийти з СОТ, неодноразово звинувачуючи організацію в упередженості.

Очікується, що міністри торгівлі країн ЄС та десяток інших членів СОТ обговорять пропозицію Канади наступного місяця, коли зустрінуться в Оттаві з 24 по 25 жовтня.

"Ми знаємо, що СОТ не є ідеальною, але ми знаємо, що це хороша організація, і ми хочемо її покращити", - заявив міністр торгівлі Канади Джим Карр на засіданні Ради з питань зовнішніх зносин у Нью-Йорку у вівторок.

"Таким чином, ми запросили однодумців з усього світу, щоб побачити, чи зможемо ми досягти консенсусу щодо реформ, які потім застосуємо для інших членів СОТ" – додав він.

Канадські пропозиції стосуються системи врегулювання суперечок у СОТ. Також у документі розглядаються шляхи покращення здатності організації контролювати міжнародну практику торгівлі. План також намагається модернізувати правила СОТ щодо вирішення проблем торгівлі 21-го століття, включаючи цифрову торгівлю, міжнародні інвестиції, внутрішні норми, державні підприємства, промислові субсидії та комерційні секрети.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: