Німецький депутат: Європа - на межі історичного перелому, РФ не відмовиться від втручання

Вівторок, 25 вересня 2018, 19:49

Росія не відмовиться від спроб втручання у внутрішньополітичні процеси в європейських країнах.

Про це заявив депутат німецького Бундестагу від Християнсько-демократичного союзу, голова комітету Бундестагу з питань зовнішньої політики Норберт Реттген, передає "Укрінформ".

"Слід виходити з того, що Росія продовжить застосовувати свою політику впливу в інших країнах, в інших суспільствах", - сказав Реттген.

Поки втручання буде продовжуватися, говорити про справжню нормалізацію відносин з Росією навряд чи можна, переконаний представник ХДС.

Майбутні вибори в структури ЄС вперше будуть проходити в умовах, коли Європа і її ліберальні цінності відкрито зазнають атаки правих популістів, пояснює він. Правопопулістські партії у європейських країнах мають програму, мета якої – не розвалити Європу, а зробити її "іншою зсередини", пояснює Реттген.

"Ця інша Європа була б менш ліберальною і набагато більш дружньою до Росії і Путіна, на відміну від нинішньої політики. Результати виборів настільки не визначені, як ніколи раніше", - додав депутат німецького парламенту.

За його словами, Європа і світ перебувають у періоді історичного перелому: повоєнна епоха закінчилася не на стику кінця 1980-х і 1990-х, як вважалося, а через 25 років.

"Ми перебуваємо в перехідній фазі, коли нова епоха ще тільки зароджується, з боротьбою, з конфліктами, з новим переділом влади". Реттген вважає, що Німеччина і Європа мають у цій ситуації проявити себе більш сильним гравцем, ніж вони є зараз.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.