ЄС залишається на позиціях повної та безумовної підтримки України - Могеріні

Середа, 26 вересня 2018, 11:21

Євросоюз залишається на позиціях повної та безумовної підтримки суверенітету та територіальної цілісності України у міжнародно визнаних кордонах.

Про це заявила високий представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні на зустрічі з главою МЗС України Павлом Клімкіним у Нью-Йорку на полях генасамблеї ООН, повідомляє сайт міністерства.

"Високий представник ЄС підтвердила незмінність підходів ЄС щодо питання застосування санкцій стосовно Росії з метою повного виконання Мінських домовленостей, а також відновлення суверенітету та територіальної цілісності України", - йдеться у повідомленні.

Клімкін наголосив на необхідності подальшого активного залучення ЄС до процесу стабілізації ситуації на сході України, а також висловив вдячність за продовження санкцій ЄС щодо Росії та щодо розширення санкційного списку за рахунок включення компаній, які брали участь у будівництві мосту через Керченську протоку.

"У цьому контексті співрозмовники погодилися із необхідністю окремого обговорення дій Росії в акваторії Азовського моря, які становлять загрозу в тому числі й компаніям держав-членів ЄС, які заходять в українські порти", - зазначили в МЗС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: