Чехія: відома журналістка, яка працювала в РФ і Україні, йде з газети через тиск прем'єра

Середа, 26 вересня 2018, 15:49

Журналістка Петра Прохазкова йде з газети Lidové noviny, в якій пропрацювала 27 років. Причиною звільнення вона назвала тиск, який чинить на видання прем'єр-міністр Андрей Бабіш, фонду якого належить власник газети - холдинг Mafra.

Про це пише Radio Praha.

За словами журналістки, керівництво газети не змогло протистояти публікації нав'язаного прем'єром матеріалу. Петра Прохазкова довгий час спеціалізується на Росії, де пропрацювала понад 10 років, зокрема як військовий кореспондент під час чеченської війни. У 1995 році, під час захоплення лікарні в Будьоновську, запропонувала себе в обмін на заручників. Вона вела гуманітарну діяльність у Грозному, де заснувала дитячий будинок.

 
Петра Прохазкова

Прохазкова висвітлювала події конфлікту в Нагірному-Карабасі, війни в Таджикистані і в Афганістані. У 2014 році була кореспондентом видання Lidové noviny в Україні. В акредитації в Росії Петрі Прохазковій відмовлено.

Бабіш, мільярдер-популіст, є контраверсійною фігурою через політичні домовленості з комуністичною партією Чехії та звинувачення у фінансовому шахрайстві. Його становище ускладнене також підозрами у співпраці з таємною поліцією комуністичної епохи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.