Прем'єр Британії втрачає підтримку уряду через намір вийти з ЄС без угоди – ЗМІ

Четвер, 27 вересня 2018, 13:53

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза ​​Мей втрачає підтримку уряду через плани повернутися до сценарію "без угоди", якщо ЄС відмовиться від її "плану Чекерс" щодо виходу країни з ЄС.

Про це повідомляє The Times з посиланням на урядові джерела.

Міністри все більше турбуються про те, що прем'єр буде дотримуватися своєї обіцянки застосувати Brexit "без угоди", якщо Європа знову відхилить її пропозиції в жовтні.

"Я завжди говорила, що варіант без угоди кращий, ніж погана угода, і я думаю, що погана угода була б чимось, що зламало б Сполучене Королівство", - сказала Мей у вівторок.

За даними видання, міністри шукають варіанти, як запобігти намірам Мей вивести Британію з ЄС без угоди.

Проти її стратегії виступають міністр з питань Brexit Домінік Рааб, міністр закордонних справ Джеремі Хант, міністр з питань навколишнього середовища Майкл Гоув і глава МВС Саджид Джавід.

Вони хочуть, щоб Мей розглянула "канадський" варіант угоди з ЄС, яка передбачає вільну торгівлю, якщо Брюссель відхилить її пропозиції на саміті 18 жовтня.

"Ми не хочемо варіанту без угоди, і багато людей думають, що її тактика означає, що ми можемо потрапити туди випадково. Ми вважаємо, що угода, подібна до домовленостей Канади і ЄС, краще, ніж ніякої угоди", - сказав один зі співрозмовників.

У той же час, ці міністри не представили чіткого вирішення проблеми кордону з Північною Ірландією.

Раніше на цьому тижні Мей заявила, що варіант канадської угоди, яка, по суті, залишить Північну Ірландію на єдиному ринку і в митному союзі ЄС, вона не розглядає.

Минулого тижня британські ЗМІ повідомляли, що команда Терези Мей таємно готує проведення дострокових парламентських виборів, щоб заручитися підтримкою громадськості після того, як лідери ЄС відкинули її план щодо Brexit.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.