Британці не підтримають вихід з ЄС на другому референдумі – опитування

П'ятниця, 28 вересня 2018, 10:21

Більше половини громадян Великої Британії проголосували б за членство в Європейському Союзі в разі проведення повторного референдуму.

Про це повідомляє Reuters.

52% британців підтримують членство в ЄС, а 48%, як і раніше, хочуть вийти з блоку. Дані цифри розраховані як середнє значення з шести останніх опитувань в період з 21 серпня по 10 вересня.

Проте соціологи відзначають, що перемога тих, хто сподівається скасувати рішення про вихід з ЄС, прийняте два роки тому, багато в чому залежить від голосів тих, хто не брав участі в першому референдумі.

"Дійсно, кампанія "Remain" (за членство в ЄС. - Ред.) має перевагу в опитуваннях. Але вона дуже сильно залежить від уподобань тих, хто не голосував два роки тому і хто з ймовірністю 2 до 1 говорить, що підтримає членство в ЄС. Залучення їх до участі у другому голосуванні може стати серйозною проблемою", - сказав старший науковий співробітник Національного центру соціальних досліджень (NatCen) Джон Кертіс.

У Британії ведеться кампанія за повторний референдум щодо Brexit, але прем'єр-міністр Тереза ​​Мей виключила його проведення.

Як відомо, на референдумі 23 червня 2016 року 51,9% британців підтримали вихід з ЄС, тоді як 48,1% проголосували проти Brexit.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.