Берлін обіцяє докласти зусиль для поліпшення відносин з Анкарою

Середа, 5 вересня 2018, 11:56

Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас запевняє, що Берлін продовжить докладати зусиль для налагодження відносин з Анкарою.

Із такою заявою дипломат виступив у середу перед початком дводенного візиту до Туреччини, повідомило видання Daily Sabah.

"Що стосується тісного зв'язку між нашими суспільствами і нашими багатогранними взаємними інтересами, у нас є явна воля до активного продовження роботи щодо поліпшення зв'язків. Я хочу зробити свій внесок моїм візитом до Туреччини", - сказав Маас.

Голова німецької дипломатії підкреслив, що конструктивні відносини з Туреччиною є "стратегічним інтересом" для Берліна, додавши, що Туреччина - не просто "великий сусід, а важливий партнер".

За словами Мааса, в останні роки традиційно хороші відносини між двома країнами пройшли через велику кількість випробувань.

Візит Мааса відбувається на тлі намагань Туреччини відновити зв'язки з європейськими партнерами. Відносини між Берліном та Анкарою погіршилися через затримання німецьких громадян в Туреччині.

Торік президент Ердоган звинуватив Німеччину у "нацистських практиках", після того, як кільком турецьким міністрам Берлін заборонив проводити мітинги в країні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: