"Я – частина опору в адміністрації президента": стаття анонімного чиновника розлютила Трампа

Четвер, 6 вересня 2018, 09:46

Публікація у виданні New York Times авторської колонки анонімного чиновника, який обіймає високу посаду в адміністрації президента США, присвячена аморальності та "нестабільній поведінці" Дональда Трампа, спричинила "полювання" всередині Білого дому за особистістю автора.

Як повідомляє агентство Associated Press, автор публікації стверджує, що він є частиною "руху опору", який працює "зсередини", аби не допустити реалізації "найгірших відхилень" Дональда Трампа.

"Багато хто з призначених Трампом співробітників пообіцяли зробити все можливе, щоб зберегти інститути нашої демократії, стримуючи при цьому некоректні спроби Трампа - доки він не піде зі своєї посади", - йдеться у колонці анонімного авторства.

Також автор стверджує, що в адміністрації обговорювалась можливість застосування 25-ї поправки Конституції США через "нестабільну поведінку" Трампа. 25-та поправка дозволяє віце-президенту США взяти владу в свої руки, у випадку якщо "верховний головнокомандувач не здатний виконувати свої повноваження та обов'язки".

Трамп майже негайно написав розлючений твіт, заявивши, якщо "анонімний безвольний чиновник справді існує", то New York Times має негайно "з метою національної безпеки передати його уряду".

Під час однієї із зустрічей в Білому домі Трамп також заявив, що "вони (журналісти New York Times. – Ред.) не люблять Дональда Трампа, а я не люблю їх".

Прес-секретар Білого дому Сара Сандерс виступила із заявою, у якій зазначила: "Цьому боягузу слід вчинити як належне і подати у відставку".

Колонку в New York Times було опубліковано наступного дня після оприлюднення фрагментів книги журналіста Боба Вудворда "Страх. Трамп в Білому домі". Книга, яка невдовзі надійде у продаж, описує Дональда Трампа як вкрай некомпетентного у зовнішній політиці президента, якого власні підлеглі вважають "ідіотом" із "мізками п’ятикласника".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: