Опубліковано відео підозрюваних із Солсбері через кілька хвилин після отруєння

Четвер, 6 вересня 2018, 19:08

Британський таблоїд Daily Mail опублікувала відео з росіянами Александром Петровим і Русланом Бошировим, яких Велика Британія підозрює в отруєнні в Солсбері.

Відео розміщено на Youtube.

Видання стверджує, що запис був зроблений у Солсбері через кілька хвилин після того, як Петров і Боширов нанесли отруйну речовину "Новічок" на ручку вхідних дверей будинку, де проживав колишній полковник ГРУ Сергій Скрипаль.

На відео Петров і Боширов розглядають вітрину магазину Dauwalders, що продає колекційні монети і марки. Обидва чоловіки виглядають розслабленими і обговорюють побачене на вітрині.

На сервісі Google Maps можна переконатися, що відео зроблено саме з магазину в Солсбері. Зокрема, видно ті ж написи на вітрині, які можна розгледіти на кадрах.

 
Магазин у Солсбері, камери якого зафіксували підозрюваних

Магазин Dauwalders знаходиться в двох хвилинах ходьби від вокзалу Солсбері на вулиці Фішертон. Судячи з усього, відео зроблено в момент, коли Петров і Боширов прямували на поїзд, щоб повернутися до Лондона, звідки вони мали відлетіти до Москви.

Нагадаємо, британський міністр безпеки Бен Воллес заявив, що президент РФ Владімір Путін несе кінцеву відповідальність за отруєння Сергія та Юлії Скрипаль у Солсбері.

Британські прокурори 5 вересня назвали імена двох підозрюваних росіян, яких вважають виконавцями отруєння в Солсбері. Це - Александр Петров та Руслан Боширов. Поліція також показала за записами камер спостереження їх детальний маршрут 3 і 4 березня у Лондоні та Солсбері.

Прем’єрка Британії Тереза Мей заявила, що росіяни, яких британські слідчі підозрюють у виконанні отруєння в Солсбері, є офіцерами ГРУ – військової розвідки РФ.

У МЗС Росії заявили, що названі імена їм невідомі і заявили про "інформаційні маніпуляції" з боку Британії.

Британія отримала європейський ордер на арешт росіян.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.