У Чехії відреагували на оголошення Британією імен росіян, підозрюваних у хіматаці

П'ятниця, 7 вересня 2018, 07:48

Чехія вивчає нову інформацію у справі отруєння колишнього співробітника ГРУ РФ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії, які представила британська прокуратура.

Про це заявив міністр закордонних справ Чехії Іржі Гамачек, коментуючи заяву прем'єр-міністра Великої Британії Терези Мей про те, що підозрювані були співробітниками російської військової розвідки, пише Radio Praha.

Голова християнських демократів Павло Белобрадек закликав членів чеського уряду вимагати реакції Москви на висловлені Британією звинувачення. Голова партії ТОР 09 Іржі Поспішил зазначив, що нова інформація лише підтвердила той факт, що за отруєнням Скрипалів стоїть Росія.

За даними ЗМІ, Скрипаль таємно зустрічався з розвідкою Чехії.

Лідери США, Франції, Німеччини та Канади заявили про "повну впевненість" в оцінці Великої Британії, що двоє підозрюваних в отруєнні в Солсбері є співробітниками Головного розвідувального управління РФ.

Нагадаємо, британський міністр безпеки Бен Воллес заявив, що президент РФ Владімір Путін несе кінцеву відповідальність за отруєння Сергія та Юлії Скрипаль у Солсбері.

Британські прокурори 5 вересня назвали імена двох підозрюваних росіян, яких вважають виконавцями отруєння в Солсбері. Це - Александр Петров та Руслан Боширов. Поліція також показала за записами камер спостереження їх детальний маршрут 3 і 4 березня у Лондоні та Солсбері.

Прем’єрка Британії Тереза Мей заявила, що росіяни, яких британські слідчі підозрюють у виконанні отруєння в Солсбері, є офіцерами ГРУ – військової розвідки РФ.

У МЗС Росії заявили, що названі імена їм невідомі і заявили про "інформаційні маніпуляції" з боку Британії.

Британія отримала європейський ордер на арешт росіян.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.