Постпред Британії в ООН: РФ грає у кості з життями людей

Четвер, 6 вересня 2018, 20:56

Постійний представник Британії в ООН Карен Пірс звинуватила Росію у порушенні заборони на використання хімзброї і в "грі в кості" з життями мешканців Солсбері, де отруїли екс-шпигуна Сергія Скрипаля і його доньку.

Про це повідомляє AP.

Карен Пірс заявила, що міжнародне співтовариство має вжити заходів для захисту людей від використання хімічної зброї та "загрози ворожого іноземного втручання".

Вона наголосила, що Велика Британія обговорює наступні кроки зі своїми союзниками, підкресливши, що проблема виходить за межі Солсбері.

"Ми і наші союзники хотіли б подумати про те, як протистояти такій активності в Росії, яка не тільки зловмисна, але і безрозсудна", - сказала Пірс.

Нагадаємо, британський міністр безпеки Бен Воллес заявив, що президент РФ Владімір Путін несе кінцеву відповідальність за отруєння Сергія та Юлії Скрипаль у Солсбері.

Британські прокурори 5 вересня назвали імена двох підозрюваних росіян, яких вважають виконавцями отруєння в Солсбері. Це - Александр Петров та Руслан Боширов. Поліція також показала за записами камер спостереження їх детальний маршрут 3 і 4 березня у Лондоні та Солсбері.

Прем’єрка Британії Тереза Мей заявила, що росіяни, яких британські слідчі підозрюють у виконанні отруєння в Солсбері, є офіцерами ГРУ – військової розвідки РФ.

У МЗС Росії заявили, що названі імена їм невідомі і заявили про "інформаційні маніпуляції" з боку Британії.

Британія отримала європейський ордер на арешт росіян.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.