Посольство Молдови у Берліні призупинило роботу після погроз

П'ятниця, 7 вересня 2018, 15:29

Міністерство закордонних справ Молдови тимчасово зупинило роботу свого посольства у Берліні після погрозу у зв’язку з висилкою з країни турецьких громадян.

Про це йдеться у повідомленні на сайті МЗС Молдови.

Як зазначається, погрози надходили і на адресу молдовського консульства у Франкфурті.

"Після оголошення протестів групою турецьких громадян, погроз і у зв’язку з можливою агресією щодо посольства Республіки Молдова у Берліні та консульства у Франкфурті були вжиті заходи з посилення безпеки диппредставництв" - йдеться у повідомленні.

"На час демонстрацій дипломатична місія у Берліні припиняє свою роботу" - повідомили в МЗС Молдови.

Нагадаємо, шістьох викладачів мережі турецьких ліцеїв Orizont в Молдові затримали вранці 6 вересня. Пізніше Служба інформації і безпеки повідомила, що семеро іноземних громадян, підозрюваних в "зв'язках з ісламістським угрупованням, що веде незаконну діяльність у багатьох країнах", визнали персонами нон грата в Молдові і видворили з країни. Доля сімох турецьких громадян залишається неясною.

Опозиційні політики, правозахисники та громадські активісти вважають дії правоохоронних органів Молдови незаконними. Багато хто пов'язує подію з ремонтом будівлі адміністрації президента, який оплатила Туреччина, і будівництвом спортивно-розважального комплексу Arena, приватним партнером держави в якому буде турецька компанія. В адміністрації президента і в правлячій Демпартії всі звинувачення відкидають.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.