Канцлер Австрії: мир в Європі можливий тільки з Росією, а не проти неї

Субота, 8 вересня 2018, 18:48

Канцлер Австрії Себастіан Курц виступає за необхідність тримати відкритими канали діалогу з Росією, щоб забезпечити мир на європейському континенті. 

Про це він заявив в опублікованому в п'ятницю інтерв'ю журналу Der Spiegel, відповідаючи на питання щодо підірваної довіри до Відня через рішення запросити на весілля голови МЗС Карін Кнайссль президента РФ Владіміра Путіна. 

"Наша політична позиція щодо Росії не змінилася", - зазначив він.  Курц нагадав, що в червні були продовжені санкції ЄС проти РФ. "Це рішення, яке ми природньо підтримали. Попри це після весілля у мене була робоча розмова з російським президентом", - сказав Курц.

Курц наголосив, що він розрізняє дві речі: перше - це необхідна реакція на порушення міжнародного права, друге - необхідність тримати відкритими канали діалогу.

"Адже мир на нашому континенті можна забезпечити тільки разом з Росією, а не проти неї", - сказав він, додавши, що при цьому про Україну не забудуть. "Позитивні відносини з Україною так само важливі для нас. Я щойно підтвердив це президенту Петру Порошенку в Києві". 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: