Чеське телебачення показало скандальний польський фільм "Волинь"

Неділя, 9 вересня 2018, 11:17

Чеське телебачення під час вечірнього ефіру у суботу продемонструвало скандальний польський фільм "Волинь", який свого часу викликав негативну реакцію в Україні.

Про це повідомляє Aktualne.cz.

У жовтні 2016 року показ фільму "Волинь" у Києві був скасований на прохання МЗС України.

Проти трансляції фільму на Чеському телебаченні виступив посол України у Празі Євген Перебийніс, який назвав його сповненим "упередженості і спотворення історії".

"Деякі оманливі та неправдоподібні кадри фільму багатьма українцями сприймаються як образливі. Не маючи бажання втручатися в редакційну політику Чеського телебачення, я написав листа керівництву каналу з поясненням ситуації і проханням зважати на українців, які мешкають у Чехії" - сказав Перебийніс.

За його словами, у відповідь Чеське телебачення висловило сподівання на те, що голос українців зможуть бути більше представленими в ефірі каналу, однак скасовувати показ фільму відмовилося.

Детальніше про фільм "Волинь" і про його місце у дискусії навколо польсько-українських історичних взаємин у статті на ЄвроПравді Кіно розбрату. Чим "Волинь" корисна, а чим небезпечна для польсько-українських відносин.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.