Сійярто вважає, що потрапив у список "Миротворця" через критику Порошенка

Понеділок, 1 жовтня 2018, 09:31

"Антиугорські напади" в Україні відбуваються за участю держави, свідченням чого є внесення глави МЗС Угорщини Петера Сійярто в базу "екстремістського" українського сайту після його критики на адресу президента України Петра Порошенка.

Про це заявив прес-секретар МЗС Угорщини Тамаш Менцер, йдеться у повідомленні на сайті уряду Угорщини.

"Служба безпеки міністра закордонних справ поінформована про включення пана Сійярто до списку на екстремістському українському веб-сайті, необхідні заходи вжиті. Але міністр закордонних справ Угорщини не може бути заляканий, і закарпатські угорці, природно, можуть продовжувати розраховувати на Сійярто та його чітко визначену безумовну і рішучу підтримку" - йдеться у заяві.

Він підкреслив, що претензії відповідного веб-сайту, зокрема полягають у тому, що Сійярто нібито погрожував Україні військовим втручанням, що не відповідає дійсності. 

"Нічого подібного ніколи не трапилось, однак міністр підтримує кожну зі своїх попередніх претензій, таких як той факт, що нинішній президент України та владні структури намагаються отримати підтримку та голоси, роздмухуючи екстремістські настрої. Вони також використовують для цієї мети угорську спільноту, що уряд Угорщини вважає неприйнятним, не в останню чергу з огляду на те, що Україна готується до членства в НАТО та ЄС", - додав він.

Ім’я міністра закордонних справ і зовнішньої торгівлі Угорщини Петера Сійярто днями опинилося в базі сайту "Миротворець", пише "Радіо Свобода".

Після того як Сійярто заявив, що "утиски" угорців українською державою не припиняться, доки Україну очолює нинішній президент, сайт звинуватив міністра у "зазіханні на суверенітет і територіальну цілісність України, прямих погрозах збройним вторгненням до України, втручанні у внутрішні справи України, розпаленні та підтримці сепаратистських настроїв в Україні, участь в організації провокації, спрямованої на масове порушення громадянами України законодавства України".

Аргументуючи свою позицію, адміністратори сайту посилаються на низку публікацій щодо угорського урядовця. Зокрема згадують його заяву про готовність "заступитися за кожного члена угорської громади на Закарпатті".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.