Сійярто: Європа слабшає, відходячи від християнського коріння

Середа, 5 вересня 2018, 10:48

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто переконаний, що нинішня криза у ЄС значною мірою викликана відмовою Західної Європи від культурного спадку християнства.

Як передає кореспондент "Європейської правди", таку думку він висловив під час 28-го економічного форуму у місті Криниця-Здруй (Польща).

"У ЄС дискутують про загальні цінності, забуваючи, що вони вже давно існують – це цінності християнства. Християнство є спільною релігією всієї Європи, це те, що зближує нас. Нам, у Східній Європі, складно зрозуміти, як на Заході відмовляються від цього спадку, зокрема, виносять християнські символи із громадського простору",- заявив він.

На думку Сійярто, відмова Європи від християнського спадку й обумовлює курс на мультикультуралізм.

"Я говорю речі, які не є у ліберальному мейнстримі, але після березня (коли пройдуть вибори до Європарламенту – Ред.) мейнстрим може змінитися. Ми вважаємо, що монокультуралізм є кращим за мультикультуралізм, але ми поважаємо думки інших країн. Ми лише чекаємо, що інші країни будуть поважати нашу позицію – таких країн, як Угорщина та Польща", - зазначив голова угорської дипломатії.

Думку угорського міністра підтримав польский віце-прем'єр Пьотр Глінський. За його словами, Європа сформувалася у нинішньому вигляді завдяки християнству, а не політкоректності.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.