Геращенко запропонувала Ягланду вихід з бюджетної кризи у Раді Європи

Четвер, 11 жовтня 2018, 11:18

Член української делегації у ПАРЄ Ірина Геращенко порадила генсеку Ради Європи Турбйорну Ягланду спосіб економії для виходу з бюджетної кризи в організації.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

За її словами, після провалу спроб повернути російську делегацію без жодного виконання резолюцій Асамблеї Ягланд шантажує РЄ скороченнями секретаріату та іншою економією (через невиплату внесків РФ).

"Можливо, генсеку Ягланду варто розпочати новий курс економії коштів РЄ, на прикладі власного офісу? Скоротити власну зарплату і зарплату свого персоналу? Це буде хороший приклад відданості принципам, а не торгівлі ними заради повернення внесків РФ", - написала Геращенко. 

Депутатка при цьому відзначила, що в самого Ягланда зарплата на порядок вища, аніж в президента Франції чи генсека ООН.

"І при цьому результатом його перебування на посаді є серйозна криза організації, дискредитація РЄ, відсутність прогресу в захисті прав людини в країнах-членах РЄ", - заявила вона. 

Також Геращенко навела дані з відкритих джерел щодо зарплат топ-посадовців. Так, заробітна плата генерального секретаря ООН складає 227 253 доларів США (станом на 11.06.2018 відповідала 192 587 євро), генерального секретаря Ради Європи - 205 083 євро.
Крім того, за даними ЄвроПравди, зарплата генсека не обкладається податками, а також йому надається додаткове фінансування для забезпечення діяльності, що не включене у суму зарплати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.