Кулеба: РФ важко переживає поразку в ПАРЄ, але її слід змусити виконувати зобов’язання

Четвер, 11 жовтня 2018, 13:49

Представник України в Раді Європи Дмитро Кулеба звернув увагу на те, що Росія важко переживає свою поразку в Парламентській асамблеї Ради Європи, але її слід змусити виконувати зобов’язання.

Про це він написав у Twitter.

"Щось у Росії підгорає. Дуже вона важко переживає поразку і вже заплуталася в погрозах: то вони виходять з ПАРЄ, то з усієї РЄ. Вихід - це не трагедія. А наша мета незмінна - змусити Росію виконувати свої зобов’язання в РЄ та вимоги рішень, ухвалених у відповідь на агресію проти України" - написав Кулеба.

Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд 10 жовтня заявив, що якщо Росія не відновить платежі у бюджет Ради Європи у 2019 році, її участь в статутних органах буде припинена.

У відповідь в РФ заговорили про можливе замороження членства в організації, не чекаючи виключення.

Нагадаємо, Парламентська асамблея Ради Європи на засіданні 9 жовтня не знайшла голосів для зміни санкційних правил заради РФ і відклала вирішення цього питання на наступний рік.

Детально про дебати та про те, в чому полягає перемога – в статті "Кремль програв битву за Страсбург: як підкилимна гра Ягланда призвела до поразки росіян у ПАРЄ".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: