В РФ думають заморозити членство в Раді Європи, не чекаючи виключення

Четвер, 11 жовтня 2018, 07:55

Голова комітету Держдуми РФ з міжнародних справ Леонід Слуцький вважає, що Росії, можливо, варто задуматися про заморожування членства в Раді Європи, не чекаючи ініціювання процедури виключення.

Про це повідомляє ТАСС.

"Сьогоднішня деструктивність організації та її інститутів, в першу чергу ПАРЄ, говорить про те, що, можливо, нам варто самим подумати про призупинення або припинення членства Росії в Раді Європи, не чекаючи, поки якісь антиросійські ухарі почнуть процедуру виключення", - заявив Слуцький.

"Це типова для Ради Європи гра на випередження у вельми неджентльменській ситуації. Він робить такі заяви як генсек, загнаний в кут. Він-людина не проросійська і не антиросійська. Він-головний чиновник в Раді Європи, якій просто не вистачає фінансових коштів", - зазначив Слуцький.

За його словами, в Росії втомилися від нескінченної русофобської істерії, дискримінації і подвійних стандартів у ПАРЄ.

"Чотирирічна криза у відносинах з асамблеєю породила ситуацію, коли делегація країни, яка була багато років одним з основних платників РЄ, не бере участі у виборах суддів ЄСПЛ і верховного комісара Ради Європи з прав людини. Відповідно, наша співпраця з цими інститутами Ради Європи стає все менш і менш легітимною", - нагадав він.

Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд 10 жовтня заявив, що якщо Росія не відновить платежі у бюджет Ради Європи у 2019 році, її участь в статутних органах буде припинена.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.