Спецслужби 13 земель Німеччини підозрюють ультраправу партію в екстремізмі

П'ятниця, 12 жовтня 2018, 20:19

13 федеральних німецьких земель відправили у відомство з охорони конституції (BfV) матеріали про можливі антиконституційні тенденції в рядах правопопулістської "Альтернативи для Німеччини" (AfD).

Про це повідомляє Spiegel.

Більшість філій BfV надали звіти в кілька десятків сторінок, деякі з них налічують понад сто сторінок. Відомості не представили тільки три федеральні землі, в тому числі, Саксонія.

Заступник глави BfV Томас Халденванг повідомив в комітеті внутрішніх справ Бундестагу, що до кінця року має бути прийняте рішення про те, чи представляє партія потенційну загрозу для конституційного ладу і чи слід встановити за нею постійне або часткове спостереження.

"AfD розвивається в напрямку правого екстремізму", - заявив міністр внутрішніх справ землі Баден-Вюртемберг Томас Штробль.

Нещодавно AfD заявила про плани створити інтернет-платформи, на яких школярі і батьки зможуть засуджувати вчителів, які виступають проти партії або виражають особисту політичну думку.

Як відомо, "Альтернативи для Німеччини" регулярно опиняється в центрі різних скандалів через висловлювання окремих політиків на тему міграції та історії. На виборах в Бундестаг в 2017 році партія набрала 12,6% голосів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.