Командувач НАТО в Європі - Москві: ми готові, ми будемо захищати Атлантику

Субота, 13 жовтня 2018, 12:40

Найбільші навчання НАТО з часів "холодної" війни, які відбудуться в Норвегії 25 жовтня - 7 листопада, є сигналом для Росії про те, що союзники готові до колективного захисту.

Про це заявив головнокомандувач Об'єднаних сил НАТО в Європі генерал Кертіс Скапаротті для Sky News.

Відповідаючи на питання про те, який сигнал повинен надіслати Москві американський авіаносець USS Harry S. Truman, що вперше з 1987 року увійде до Норвезького моря, Скапаротті сказав: "Це демонстрація наших можливостей. Ми готові, ми тренуємося, і ми будемо захищати Атлантику".

"Росія вирішила збільшити свою присутність, а також вони модернізовують своє військо, і це не те, що, я думаю, було несподіваним, але це те, на що нам потрібно звернути увагу", - заявив генерал Скапаротті.

"Нам треба продовжувати нарощувати наші можливості і тренуватися так, щоб ми домінували у бойових можливостях. Сила полягає в тому, як ми стримуємо конфлікти, і наша робота фактично полягає у запобіганню, і ми робимо це з нашим сильним союзом", - додав він.

У жовтні-листопаді в Норвегії відбудуться навчання НАТО "Trident Juncture-2018", які стануть одними з найбільших в історії альянсу.

У них будуть задіяні близько 45 тисяч осіб з 31 країни, більше 150 літальних апаратів, 60 кораблів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.