Шведська "дочка" російської компанії Rusal на межі закриття через санкції

Середа, 17 жовтня 2018, 16:05

Через ризик вторинних санкцій опинилося на межі закриття дочірнє підприємство російської компанії "Русал" (UC Rusal) у Швеції Kubikenborg Aluminum AB.

Про це заявив посол Швеції в Росії Петер Еріксон, пише РБК.

"Якщо бути чесним і відвертим, то санкції США відносно компанії UC Rusal Олега Дерипаски виявилися непередбачуваними і їхні наслідки для шведських підприємств можуть бути значними. Kubikenborg Aluminum, "дочка" "Русала" в Швеції, перебуває на межі закриття через вторинних санкцій ", - сказав він.

За словами посла, проблеми шведського підприємства стали несподіванкою. "Це не було метою американської влади, але так вийшло, тому що економіка глобальна. І для нас, і для вас це було непередбачувано", - пояснив він.

Еріксон зазначив, що більшість шведських компаній почали працювати з Росією в 90-і роки і відкрили свої представництва задовго до того, як були введені антиросійські санкції. "У нас немає відомостей, що якісь шведські виробники йдуть з російського ринку", - додав він.

Вироблений на заводі Kubikenborg Aluminium AB алюміній використовується в автомобільній, будівельній та пакувальній промисловості. Компанія базується в шведському місті Сундсвалль.

Санкції проти Олега Дерипаски, UC Rusal і інших належних йому компаній були введені Мінфіном США 6 квітня. У міністерстві пізніше відзначили, що обмеження можуть бути зняті зі структур російського підприємця, якщо той відмовиться від контролю над компаніями. У травні Дерипаска покинув раду директорів En +, найбільшого акціонера UC Rusal. Однак в Мінфіні США заявили, що це безпосередньо не є підставою для виведення компанії з-під санкцій.

Неамериканські компанії і банки, які співпрацюють з фігурантами списку санкцій США, можуть потрапити під так звані вторинні санкції за "значні" угоди з компаніями зі списку Мінфіну. Їм можуть загрожувати штрафи та інші обмеження.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.