Латвія: відомі імена трьох кандидатів у прем'єри

П'ятниця, 19 жовтня 2018, 20:42

Після завершення зустрічей з представниками всіх політичних партій, які пройшли у 13-те скликання Сейму, президент Латвії Раймонд Вейоніс назвав трьох можливих кандидатів на пост прем'єр-міністра.

Про це пише Delfi.

Формування наступного уряду президент готовий довірити Алдісу Гобземсу (KPV LV), Янісу Бордансу (Нова консервативна партія) або Артісу Пабріксу ( "Для розвитку / За!").

У повідомленні канцелярії президента мовиться, що Вейоніс готовий довірити створення уряду тільки такому кандидату, який точно отримає доступ до держтаємниці, дійсно здатний створити працездатний уряд і зможе заручитися підтримкою більшості в Сеймі.

Після зустрічі з усіма кандидатами в прем'єри президент упевнений, що будь-який з трьох названих кандидатів міг би створити і очолити наступний уряд.

Президент закликав трьох претенденті подати документи, необхідні для їх формального висунення.

Нагадаємо, до 13-го Сейму Латвії пройшли 7 політичних сил. Проросійська соціал-демократична партія "Злагода" (Saskaņa) перемогла, отримавши майже 20% голосів.

На другому місці - популістична партія KPV ("Кому належить держава"), яка отримала підтримку 14,1% виборців. Далі йдуть Нова консервативна партія з 13,6%, партія "Для розвитку/За!" (12%), "Національне об’єднання" (11%).

Детальніше про результати виборів читайте у статті: "Ніхто не любить переможця: як провалився російський реванш на виборах у Латвії".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.