Європейська спілка мовників закликає владу України профінансувати Суспільне мовлення

Понеділок, 22 жовтня 2018, 16:01

Європейська спілка мовників (The European Broadcasting Union, EBU) закликає уряд України профінансувати Національну суспільну телерадіокомпанію України на 2019 рік у повному обсязі.

Про це йдеться в заяві  на сайті організації.

"Європейська спілка мовників стурбована планами щодо подальшого скорочення фінансування суспільного мовлення в Україні на 43% в 2019 році. Незважаючи на те, що в законі "Про суспільне телебачення і радіомовлення в Україні" чітко визначено бюджет суспільного мовника, в цьому році ПАТ "НСТУ" також отримало тільки близько половини передбаченої законом суми", - наголошується в заяві.

EBU також закликає український уряд забезпечити належне, чесне і незалежне фінансування НСТУ відповідно до законів України і європейських стандартів.

НСТУ попереджала, що буде змушена закрити регіональні філії в разі недофінансування в 2019 році.

Так, в бюджетному плані на 2019 рік за підсумками його попереднього розгляду для НГТУ заплановано виділення всього 1,017 млрд грн з передбачуваних законодавством 1,8 млрд гривень.

Міжнародна спільнота неодноразово висловлювала занепокоєння тим, що закон "Про суспільне телебачення та радіомовлення України" не виконується в частині фінансування НСТУ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.