Опозиційна партія Македонії вимагає відставки своїх депутатів, які підтримали зміну назви

Вівторок, 23 жовтня 2018, 13:41

Опозиційна македонська партія ВМРО-ДПМНЕ вимагає здати мандати від 8 своїх депутатів, які проголосували за зміну назви країни на Республіка Північна Македонія.

Про це повідомляє сербський портал РТС.

У Скоп'є в понеділок до півночі проходило засідання керівництва ВМРО-ДПМНЕ, після чого віце-прем'єр-міністр Александар Ніколоскі сказав восьми депутатам партії скласти мандати, привітавши з появою "нової злочинної коаліції" в Македонії.

"Ми просимо вісім депутатів повернути мандати, отримані за списком ВМРО-ДПМНЕ, ... і подати у відставку", - сказав Ніколовскі.

Македонські ЗМІ раніше повідомляли, що колишній член виконавчого комітету ВМРО-ДПМНЕ і начальник Управління з питань безпеки і контррозвідки Сашо Міялков, і колишній міністр охорони здоров'я Нікола Тодоров виключені з партії.

Міністр внутрішніх справ Македонії заявив, що депутати, які голосували за переіменування країни, отримали додатковий захист поліції.

Нагадаємо, 19 жовтня парламент Македонії проголосував за зміну назви країни на Республіку північна Македонія. За пропозиції уряду проголосували 80 депутатів із 120.

Уряд забезпечив міжпартійну підтримку змін Конституції, незважаючи на жорсткий опір опозиції, яка стверджувала, що щонайменше три депутати отримали за свій голос хабар.

Зміна назви Македонії завершить довготривалу суперечку із сусідньою Грецією, яка, своєю чергою, припинить блокувати приєднання Македонії до НАТО і Євросоюзу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.