Парламент Британії не встигне вчасно змінити закони до Brexit - ЗМІ

Вівторок, 23 жовтня 2018, 15:28

До парламенту Великої Британії було внесено всього 71 зміну до законодавства, необхідну для Brexit. В цілому необхідно прийняти більш 800 таких змін.

Про це повідомляє The Times.

Уряд заявив, що для забезпечення того, щоб британське законодавство функціонувало до того, як Британія покине ЄС 29 березня наступного року, потрібно від 800 до 1000 статутних інструментів (SIs).

Але навіть, незважаючи на те, що майже половина часу для їх затвердження вже пройшла, лише 9% необхідних змін було внесено в парламент, що призвело до побоювань, що Палата громад не зможе їх вчасно затвердити.

Міністри використовують SIs, також відомі як вторинне законодавство, щоб міняти закони без проходження всієї законодавчої процедури. Уряд застосував закон про вихід з ЄС, прийнятий в червні, щоб скопіювати закон ЄС в Британську статутну книгу, але тепер йому необхідно використовувати SIs для адаптації і усунення деяких з цих законів, щоб вони мали сенс після Brexit.

Після палких суперечок про здатність парламенту ретельно вивчити SIs, уряд погодився створити в парламенті комітети для "просіювання", які можуть рекомендувати, щоб спірні документи були схвалені до того, як вони стануть законом, але це лише уповільнює процес. З представлених SIs поки лише два завершили процес парламентського контролю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: