Саміт ЄС щодо Brexit відбудеться після досягнення прогресу в переговорах - Туск

Середа, 24 жовтня 2018, 13:38

Президент Європейської ради Дональд Туск готовий скликати спеціальний саміт з Brexit, коли учасники переговорів заявлять про досягнення "вирішального прогресу" щодо угоди.

Про це він заявив під час виступу в Європейському парламенті, повідомляє Reuters.

Туск нагадав, що лідери ЄС на саміті минулого тижня погодилися знову зібратися, щоб схвалити угоду, якщо їх парламентер Мішель Барньє заявить про досягнення достатнього прогресу.

"Я готовий скликати Європейську раду, якщо і коли переговірник ЄС повідомить, що був досягнутий вирішальний прогрес. Переговори по Brexit тривають з метою укладення угоди", - сказав Туск, додавши, що ніхто не хоче провалу переговорів.

Він зазначив, що, на його думку, лідери ЄС продовжать термін перехідного періоду для Британії, якщо Лондон попросить про це.

"Велика Британія ясно дала зрозуміти, що для пошуку точного рішення потрібно більше часу. Тому немає іншого шляху, окрім як продовжити переговори. Лідери висловили повну довіру і підтримку Мішелю Барньє", - сказав Туск.

Раніше спеціальний саміт з Brexit планувався на 17-18 листопада, але лідери ЄС ухвалили рішення відкласти його проведення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: