Директор ЦРУ чула запис тортур і убивства саудівського журналіста – ЗМІ

Четвер, 25 жовтня 2018, 13:23

Директор ЦРУ Джина Гаспел, яка вирушила в Туреччину для розслідування смерті саудівського журналіста Джамаля Хашоггі, прослухала аудіо із записом його тортур та вбивства.

Про це повідомило видання The Washington Post із посиланням на джерело, ознайомлене із записом.

За словами джерела, запис є дуже переконливим та може стати додатковим важелем впливу на Сполучені Штати, щоб притягнути Саудівську Аравію до відповідальності за вбивство.

Газета стверджує, що Гаспел після повернення з Туреччини у четвер повинна проінформувати президента Дональда Трампа про результати поїздки.

Трамп спершу не поспішав із звинуваченнями на адресу Саудівської Аравії, яку розглядає як "великого союзника" та важливого покупця американської зброї. Проте нещодавно його тон змінився. У вівторок він заявив, що саудівська влада здійснила "одне з найгірших в історії приховування", реагуючи на вбивство журналіста Хашоггі.

"Прикриття було жахливим. Кара була жахливою. Але цієї кари чи прикриття взагалі не мало бути, оскільки цього не мало трапитися!", - заявив Трамп.

Саудівський журналіст та критик монаршого двору Джамаль Хашшогі зник у будівлі саудівського генконсульства у Стамбулі 2 жовтня, після цього його ніхто не бачив. Турецька влада стверджувала, що саудівські агенти убили та розчленували журналіста.

Саудівська Аравія до останнього заперечувала факт смерті, аж поки не визнала, що Хашоггі помер випадково, внаслідок бійки. Досі не відомо, де знаходиться тіло вбитого журналіста.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.