Клімкін про заяву прем’єра Італії: Рим дотримується санкцій, це - найголовніше

Четвер, 25 жовтня 2018, 16:59

Італійський уряд продовжує дотримуватися санкцій Євросоюзу проти РФ, і публічні заяви прем’єра Джузеппе Конте про необхідність їх скасування цього не змінюють.

Про це заявив глава МЗС України Павло Клімкін на прес-конференції у Львові.

"Італія дотримується санкційного режиму проти РФ, санкції не стосуються всієї країни, оскільки торгівля з РФ з низкою регіонів все одно відбувається. Але найбільш чутливі напрямки, такі як товари подвійного призначення, закриті", - сказав Клімкін.

"Я не хочу коментувати висловлювання італійського прем’єра. Для нас важливі факти. Поки що Італія послідовно дотримується санкцій. І за сьогоднішнього уряду Італія підтримала таку лінію під час саміту Великої сімки і саміту ЄС", - додав міністр.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте під час свого першого візиту до Росії закликав покласти край санкціям ЄС проти РФ.

Італія давно закликає ЄС зняти антиросійські санкції, стверджуючи, що вони шкодять італійському бізнесу та негативно впливають на російське громадянське суспільство. Перед візитом до Росії Конте заявив, що санкції не вирішують проблем, а Росія повинна повернутися до G8.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.