Партії з коаліції Меркель провалилися на ключових місцевих виборах у Гессені

Понеділок, 29 жовтня 2018, 11:00

Дві партії, які входять до правлячої коаліції у Німеччині, Християнсько-демократичной союз (ХДС) Ангели Меркель та Соціал-демократична партія (СДПН), зазнали нищівних втрат на виборах до земельного парламенту багатої федеральної землі Гессена.

За попередніми результатами, партія Меркель перемогла із 27% голосів, проте цей результат - провальний у порівнянні з попередніми виборами 2013 року: партія втратила 11,3%, повідомляє Der Spiegel.

СДПН отримала лише 19,8% голосів, втративши 10,9%. Це найгірший результат соціал-демократів у Гессені з 1946 року.

 

Тріумфаторами голосування стали "Зелені" - їх підтримали 19,8% виборців, майже вдвічі більше, ніж на минулих виборах.

Крім того, у парламент Гессена із 13,1% вперше потрапляє ультраправа євроскептична "Альтернатива для Німеччини". Тепер вона представлена абсолютно у всіх регіональних парламентах країни.

Також у гессенському ландтазі будуть представлені "Ліві" (6,3%) та Вільна демократична партія (7,5%).

Вибори у Гессені вважаються вкрай важливими для долі коаліції. Як ХДС, так і СДПН останніми місяцями демонструють різкий спад національної підтримки, що ставить під сумнів майбутню міцність їхнього парламентського союзу. Експерти пояснюють низькі результати правлячих партій на регіональних виборах незадоволенням їхньою роботою в Берліні.

Фіаско у Гессені стало черговим провалом слідом за виборами у Баварії два тижні тому, на яких поганий результат продемонструвала ще одна партія з правлячої коаліції – баварський Християнсько-соціальний союз.

Читайте детальніше на "Європейській правді": "Баварська проблема: як провал у найбільшому регіоні вдарить по німецькій коаліції".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: