Туреччина назвала термін розгортання російських систем С-400

Понеділок, 29 жовтня 2018, 13:59

Туреччина у жовтні 2019 року розпочне розгортання російської зенітно-ракетної системи великого і середнього радіусу дії С-400.

Про це заявив міністр оборони Туреччини Хулузі Акар, повідомляє Defense News.

Незважаючи на сильний тиск з боку своїх союзників по НАТО, особливо США, Туреччина заявила, що фіналізує контракт на придбання та розміщення російської системи ППО. Це буде перший випадок, коли держава-член НАТО розгортає російську систему С-400.

У відповідь конгрес США прийняв законопроект, який може заблокувати поставку винищувачів F-35. Анкара взяла на себе зобов'язання купити принаймні 100 таких винищувачів.

За словами Акара, для Туреччини існує ракетна загроза. Проте він не назвав джерела цієї загрози, додавши, що "ми повинні протистояти їй".

"Наші переговори з американським та французько-італійським постачальником (систем протиповітряної оборони) не дали бажаних результатів", - сказав міністр.

Але дві турецькі компанії все ще ведуть переговори з концерном Eurosam щодо розробки та спільного виробництва "національної системи ППО" для Туреччини.

Акар заявив, що контракт на С-400 вже був підписаний з Рособоронекспортом. "Погоджений графік рухається вперед, як заплановано", - додав він.

Акар також зазначив, що програма знаходиться на стадії "відбору персоналу" для розгортання та експлуатації систем С-400.

Туреччина повинна буде експлуатувати російські системи на самостійній основі, оскільки С-400 не може бути сумісна з системами НАТО та США, розміщеними на території Туреччини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: