Суд наказав прем’єру Польщі спростувати заяву про бездіяльність попередників

Вівторок, 30 жовтня 2018, 12:25

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький повинен спростувати свої слова про смог у Кракові.

Таке рішення у вівторок виніс апеляційний суд в Кракові, тим самим змінивши рішення суду першої інстанції, повідомляє RMF 24.

В середині жовтня під час візиту до Кракова Матеуш Моравецький сказав, що "попередники, в тому числі ті, хто правив у Кракові, нічого або майже нічого не зробили", щоб побороти смог.

Виборчий комітет мера Кракова Яцека Майхровського, який прагне переобратись на новий термін, подав позов проти глави уряду.

Апеляційний суд заборонив прем’єр-міністру поширювати неправдиву інформацію щодо цього питання. Він також наказав спростувати заяву протягом 48 годин з моменту ухвали рішення.

Спростування повинне з'явитися в ефірі TVP INFO і Polsat News перед основними випусками новин, на головній сторінці правлячої партії "Право і справедливість" у Facebook, а також у трьох польських газетах.

Це не вперше польський прем’єр змушений спростовувати свої слова про попередників. У вересні суд виявив фактичні помилки у заяві Моравецького про витрати попередньої правлячої коаліції на дороги.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.