Суд визнав справедливим звільнення за привітання Гітлера з днем народження

Вівторок, 30 жовтня 2018, 15:15

Німецький державний службовець, колишній військовий Бундесверу, був законно звільнений з посади за привітання Адольфа Гітлера з днем народження у Facebook.

Як повідомляє українська служба Deutsche Welle, відповідне рішення ухвалив у понеділок, 29 жовтня, адміністративний суд у федеральній землі Гессен.

20 квітня 2016 року, перебуваючи на випробувальному терміні у державній установі у Гессені, чиновник написав у соцмережі, що "вітає одного із найважливіших людей у німецькій історії з днем народження".

"Незалежно від того, наскільки гучно люди розпалюють ненависть проти вас, ви залишаєтесь героєм для багатьох німців. Я також заявляю вам про свою підтримку", - написав тоді чоловік.

Після написання поста чоловіка звільнили. Співробітники держустанови також виявили, що він брав участь у двох демонстраціях неонацистської Національно-демократичної партії Німеччини (NPD). Під час однієї демонстрації 30 січня, в річницю призначення Гітлера канцлером Німеччини в 1933 році, він тримав прапор із написом: "Шахрайство із наданням притулку робить нас бідними".

Чоловік працював у держустанові у Гессені з 2014 року, до цього він протягом 12 років служив у німецькій армії.

Звільнений подав скаргу до суду. Він зазначив, що не має жодних зв'язків з NPD чи крайніми правими рухами, і що лише протестував проти політики німецького уряду щодо надання притулку. Однак суд відхилив скаргу та залишив в силі рішення про його звільнення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.