До МЗС Данії викликали посла Ірану

Вівторок, 30 жовтня 2018, 16:58

Міністерство закордонних справ Данії викликало іранського посла в Копенгагені після того як стало відомо про підготовку іранською розвідкою теракту у Данії.

Про це йдеться у повідомленні на сайті МЗС Данії.

"Як повідомив сьогодні голова данської Служби розвідки і безпеки, його відомство вважає, що іранська спецслужба готувала вбивство на території Данії. Це абсолютно неприйнятно. Серйозність ситуації важко описати. Це було чітко донесено іранському послу у Копенгагені", - заявив голова мЗС Данії Андерс Самуельсен.

На зустрічі з іранським послом політичний директор МЗС Данії від імені уряду заявив про безумовне засудження дій Тегерана. Він зазначив, що Данія розглядає подальші кроки у зв'язку з інцидентом.

Як повідомлялося, голова данської розвідки Фінн Борх Андерсен заявив, що розвідка Ірану планувала вчинити теракт на території Данії.

У справі ймовірного теракту є один арештований.

"Громадянин Норвегії іранського походження був арештований 21 жовтня. Він перебуває під вартою. Він міг допомагати іранській розвідці вести свою діяльність на території Данії та брав участь у підготовці нападу" - сказав голова спецслужби.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.