Найрозшукуваніший злочинець Франції переховувався від поліції під паранджею

Четвер, 4 жовтня 2018, 10:56

Прокурори оприлюднили деталі "полювання" за найрозшукуванішим злочинцем Франції Редуаном Фаїдом, який три місяці тому втік з в'язниці на гелікоптері.

Як повідомляє BBC, правоохоронці вистежували Фаїда три місяці, аж поки не затримали його у ніч на 3 жовтня у приватній квартирі в місті Крей.

Французький прокурор Франсуа Молен розповів, що поліція прослуховувала мобільні телефони банди, що допомогла Фаїду втекти з тюрми. Так вони вистежили молоду жінку з міста Крей, у якому виріс Фаїд.

Минулими вихідними жінка впустила в свою машину людину у паранджі, чия фігура натякала, що це може бути чоловік. Пізно ввечері у вівторок ця людина вийшла з машини і увійшла до квартири жінки, після чого за нею увійшла ще одна людина у паранджі.

Поліція відразу ж запідозрила, що пара осіб у паранджі – Редуан Фаїд і його брат Рашид. У ніч на середу десятки французьких правоохоронців штурмували квартиру і заарештували двох братів та двох інших осіб. Ще двох людей затримали в іншому місці.

46-річний Фаїд називає себе прихильником гангстерських фільмів, які нібито навчили його скоювати рейди. Його вперше заарештували в 1998 році за збройне пограбування. Втеча з в'язниці у липні 2018 року на гелікоптері стала вже другою.

У 2017 році Фаїда засудили до 10 років позбавлення волі за втечу з в'язниці Секідін у 2013 році. Тоді він взяв у заручники чотирьох співробітників тюремного персоналу і підірвав п'ять дверей.

Йому також присудили 25 років за ґратами за вбивство поліцейської під час пограбування у 2010 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.