У Франції шукають прогалини в системі безпеки в'язниці, звідки на вертольоті втік гангстер

Понеділок, 2 липня 2018, 13:07

Міністр юстиції Франції Ніколь Белубе повідомила, що французька влада шукає прогалини у системі безпеки в’язниці, з якої на гелікоптері втік один з найвідоміших злочинців країни Редуан Фаїд.

Про це повідомляє Associated Press.

За словами міністра, розслідування намагається з’ясувати, яким чином озброєним чоловікам вдалося посадити вертоліт на подвір'ї в'язниці, на якому Фаїд згодом утік.

Очевидно, йдеться про майстерно сплановану операцію. Слідчі говорять про зв’язок між утечею та дронами, які кілька місяців тому кружляли над територією тюрми. Вірогідно, безпілотники були використані для обстеження території в’язниці.

Прем’єр-міністр Франції Едуар Філіп повідомив, що пошуки Фаїда проводять 2900 офіцерів поліції.

Злочинець Редуан Фаїд відбував 25-річний термін у в'язниці в департаменті Сена і Марна на південь від Парижа за збройне пограбування і вбивство жінки-поліцейської в 2010 році.

Згідно з попередньою інформацією, троє озброєних чоловіків прибули до входу у в'язницю, вимагаючи звільнення Фаїда, відволікши увагу охорони. Одночасно з цим у дворі в'язниці приземлився вертоліт. Злочинці звільнили Фаїда з кімнати для відвідувань, де він перебував, і втекли на вертольоті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.