Президент Сербії скасував наказ про приведення армії у повну бойову готовність

Четвер, 4 жовтня 2018, 12:05

Президент Сербії Александар Вучич видав розпорядження про роззброєння сил, підготовлених для термінового та швидкого реагування відповідно до указу від 29 вересня щодо приведення армії у повну бойову готовність.

Про це пише РТС.

"Армія Сербії у співпраці з іншими структурами безпеки, відповідно до наказу Верховного Головнокомандувача і продовжує стежити за ситуацією в області безпеки і готова в будь-який час захистити свою країну і всіх наших громадян, незалежно від того, де вони живуть", - заявило Міністерство оборони.

29 вересня Вучич привів армію Сербії в стан бойової готовності через приїзд президента Косово Хашима Тачі на озеро Газіводе, яке забезпечує водою ГЕС "Газіводе" на кордоні Сербії та Косова. Північ Косова - регіон здебільшого населений сербами. Доступ туди спецслужбам Приштини дозволений лише за погодженням з миротворчою місією НАТО KFOR та сербськими муніципалітетами на півночі Косова.

ГЕС "Газіводе" і підстанція "Валачі" є ключовими енергетичними об'єктами на півночі Косова, вони належать сербській енергомережі. Тут же розташований ключовий для півночі Косова об'єкт водопостачання - канал Ібр-Лепенец.

Раніше косовари неодноразово заявляли, що ГЕС "Газіводе" повинна бути включена в енергетичну систему Косова.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.