Президент Сербії просить підтримки Москви: Путін завжди розмовляв конкретно

відео
Вівторок, 2 жовтня 2018, 08:25

Президент Сербії Александар Вучич прибув до Москви на переговори з російським колегою Владіміром Путіним 2 жовтня і заявив, що вірить у отримання його країною підтримки від РФ, яку завжди серби мали від росіян.

Про це пише РТС.

Вучич підкреслив, що прибув просити конкретної політичної підтримки Сербії.

"Я вважаю, що ми отримаємо від Путіна таку підтримку, яку нам Росія завжди надавала в минулому. Сьогодні інші обставини і можливості. Більше напруги, і важливо, що ми про все це розмовляємо. Про всі окремі події, які відбулися, і що може статися в майбутньому. Кожного разу, коли ми говорили (з Путіним. - Ред.), ми завжди говорили дуже конкретно", - зазначив він.

Вучич заявив, що момент, коли він зустрічається з Путіним, є одним із найважливіших за останні роки. Вучич проситиме допомоги через ситуацію в Косово і Метохії.

Нагадаємо, президент Сербії Александар Вучич привів армію Сербії в стан бойової готовності через приїзд президента Косово Хашима Тачі на озеро Газіводе, яке забезпечує водою ГЕС Газіводе на кордоні Сербії та Косова. Північ Косова - регіон здебільшого населений сербами. Доступ туди спецслужбам Приштини дозволений лише за погодженням з миротворчою місією НАТО KFOR та сербськими муніципалітетами на півночі Косова.

21 серпня сербська армія офіційно взяла на озброєння два російських винищувачі МіГ-29, у той час як сербська влада веде подальші перемовини з РФ про покупку військового озброєння – у тому числі бойових та транспортних вертольотів.

Російські та сербські військові льотчики оголосили навчання на території Сербії з 1 по 5 жовтня на винищувачах МіГ-29 і вертольотах Мі-8 у рамках об'єднаних екіпажів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: