Росія має бути виключена з Радбезу ООН – МЗС

Четвер, 4 жовтня 2018, 15:10

У МЗС України закликали виключити Росію із Ради безпеки ООН після того, як Нідерланди повідомили про спроби співробітників ГРУ здійснити кібератаки на Організацію із заборони хімічної зброї та Спільну слідчу групу, яка розслідує збиття літака МН17.

Із таким закликом на своїй сторінці у Facebook виступила заступниця голови МЗС України Лана Зеркаль.

"Така відверта злочинність намірів РФ – зламувати комп’ютерні системи ОЗХЗ, Спільної робочої групи – для того, щоб унеможливити розслідування злочинів, вчинених Росією – це відверта дикість і нецивілізованість. Оприлюднена сьогодні інформація має остаточно відкрити очі всім, що Росії не місце в Радбезі ООН", - заявила Зеркаль.

Як відомо, Росія заблокувала у Радбезі ООН створення міжнародного трибуналу щодо збиття Малайзійського боїнга в Україні.

4 жовтня Нідерланди поінформували про квітневу спробу російської кібератаки проти Організації із заборони хімічної зброї, якій вдалося запобігти спільними зусиллями розвідки Британії і Нідерландів. Організація займалася розслідуванням отруєння колишнього російського шпигуна Сергєя Скрипаля у Солсбері.

Крім того, співробітники ГРУ РФ намагалися отримати дані міжнародного слідства у справі катастрофи малайзійського "Боїнга" на сході України.

У зв’язку із кібер-спробами росіян Нідерланди вислали чотирьох співробітників ГРУ РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: