Україна змінить правила вантажоперевезень з Туреччиною

П'ятниця, 5 жовтня 2018, 19:55

Україна і Туреччина планують з 2019 року зняти обмеження на виконання двосторонніх і транзитних вантажних перевезень.

Про це повідомили у прес-службі Міністерства інфраструктури України.

"Найголовнішим досягненням є домовленість про перехід на бездозвільну систему виконання двосторонніх та транзитних вантажних перевезень між Україною та Туреччиною. Сторони домовилися до кінця жовтня 2018 року напрацювати відповідний проект Протоколу про внесення змін до чинної двосторонньої Угод, а також докласти максимум зусиль для його підписання в 2019 році", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що до моменту підписання і набрання чинності відповідних змін до угоди сторони погодилися, починаючи з 2019 року, здійснювати обмін додатковими дозволами для здійснення двосторонніх перевезень в необмеженій кількості, для задоволення потреб вітчизняних перевізників.

"У 2018 році українська сторона додатково отримає таку кількість дозволів: 1 тис. двосторонніх, 1 тис. для порожнього в'їзду транспортних засобів; 500 в/з третіх країн. На 2019 рік сторони узгодили попередню квоту дозволів для здійснення міжнародних вантажних автомобільних перевезень: 7 тис. двосторонніх; 4 тис. транзитних; 10 тис. транзитних U; 2,5 тис. в/з третіх країн; 5 тис. для порожнього в'їзду транспортних засобів", - наголошується в повідомленні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.