Міністр оборони Німеччини відповіла на критику в бік Бундесвера

Четвер, 1 листопада 2018, 07:48

Проведенням військових навчань Trident Juncture НАТО надсилає сигнал сили та солідарності, а Німеччина демонструє, що союзники можуть на неї покладатися.

Про це заявила міністр оборони Німеччини Урсула фон дер Ляєн 31 жовтня у ході відвідин польового військового табору поблизу норвезького міста Рена, пише Reuters

"Уже 70 років Німеччина виграє від зобов'язань НАТО щодо підтримки, і наші партнери та друзі, зі свого боку, також хочуть на нас покладатися. Тут ми це доводимо", - сказала фон дер Ляєн.

У Рені під час навчань базуються близько дев'яти тисяч солдатів з дев'яти країн, які наступного року увійдуть до сил швидкого реагування НАТО під німецьким командуванням. Їхнє створення стало реакцією на агресію Москви в Криму та на сході України. Сили швидкого реагування мають стати елементом стратегії стримування Росії.

31 жовтня, на тлі навчань НАТО стало відомо, що лише 39% нової військової техніки, поставленої на озброєння Німеччини в 2017 році, придатні до негайного використання, а решта потребує доопрацювання задля приведення до робочого стану. 

Фон дер Ляєн поскаржилася на недостатність видатків на оборону Німеччини упродовж останніх 25 років. Німеччина надіслала на навчання Trident Juncture вісім тисяч військових, це - другий за чисельністю після США військових контингент.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.