У Німеччині понад половину нової військової техніки визнали неготовою до бою

Середа, 31 жовтня 2018, 13:30

Лише 39% нової військової техніки, поставленої на озброєння Німеччини в 2017 році, придатні до негайного використання, а решта потребує доопрацювання задля приведення до робочого стану.

Про це пише Die Welt з посиланням на дані міністерства оборони ФРН.

З 97 одиниць великогабаритної техніки, які надійшли до арсеналу збройних сил Німеччини минулого року, зараз придатні до використання тільки 38 одиниць, йдеться у матеріалі.

Оборонне відомство надто стурбоване транспортними літаками A400M і броньованими машинами піхоти Puma. Так, з 71 одиниці БМП Puma до використання готові тільки 27, а з восьми літаків A400M - лише чотири.

Крім цього, лише один з чотирьох нових винищувачів Eurofighter придатний до експлуатації зараз. У робочому стані лише чотири з семи транспортних вертольотів NH90.

У бюджеті ФРН на наступний рік чи не найбільше зростання видатків передбачене на оборонну сферу - 42,9 мільярда євро, що приблизно на чотири мільярди євро більше, ніж цього року. Раніше канцлерка Німеччини Ангела Меркель заявила, що до 2020 року Німеччина планує підвищити оборонний бюджет до рівня 1,5 відсотка від ВВП.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.