Сирійський архів задокументував понад 1,4 тис. атак РФ на цивільних

Четвер, 1 листопада 2018, 10:16

Правозахисна організація Сирійський архів, з офісом у Берліні, задокументувала понад 1400 інцидентів, у ході яких російські сили атакували цивільні цілі та цивільну інфраструктуру в Сирії.

Про це пише AP.

Дані стосуються періоду з вересня 2015 року, коли російська авіація почала повітряні атаки в Сирії, підтримуючи режим президента Башара Асада, до вересня 2018 року. До бази даних внесли понад 3 тисячі перевірених відеозаписів.

Голова Сирійського архіву Хаді аль-Хатіб сказав, що ця база даних є першою візуальною документацією російських авіаційних ударів у Сирії.

Він заявив, що зображення 704 інцидентів із жертвами серед мирних мешканців, зокрема близько 35 атак на лікарні, 23 атаки на школи, 27 на мечеті та 27 на ринки, можуть допомогти юристам готувати справу проти відповідальних осіб.

Російська сторона заперечує, що її сили нападають на цивільні цілі в Сирії. Москва підкреслює, що ціллю атак є "терористична інфраструктура".

Сирійський архів також виявив 63 випадки використання касетних боєприпасів та 39 запальних бомб. Москва запевняє: такої зброї не використовує.

Сирійська обсерваторія з прав людини раніше повідомила, що російські авіаудари в Сирії за останні три роки вбили близько 18 100 осіб, зокрема близько 8 тисяч мирних сирійців, серед них 1936 дітей та 1199 жінок.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.