Італійські прокурори зняли звинувачення з глави МВС у справі про мігрантів

Четвер, 1 листопада 2018, 16:32

Італійські прокурори вирішили відмовитися від звинувачень, висунутих проти глави МВС Маттео Сальвіні через його відмову дати дозвіл висадити на берег 150 мігрантів з рятувального судна на Сицилії.

Про це заявив сам Сальвіні, повідомляє Reuters.

У сицилійському місті Катанія Сальвіні прочитав лист від прокурорів, в якому говориться, що вони офіційно попросили суддю відмовитися від справи. Він не пояснив підстави їх вирішення.

Розслідування проти Сальвіні було відкрито у серпні через ймовірне зловживання владою та утримання людей проти їхньої волі, після того як італійському судну Diciotti було відмовлено в дозволі висадити мігрантів, яких врятували в Середземному морі.

Сальвіні тоді заявив, що не дасть дозволу, поки інші держави Європейського союзу не погодяться прийняти мігрантів. Десятиденне протистояння закінчилося, коли Ірландія, Албанія і Римо-католицька церква погодилися взяти на себе відповідальність за деяких мігрантів.

Сальвіні критично відреагував на ініційоване розслідування, заявивши, що ганебно розслідувати дії міністра, який "захищає права італійців".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: