Меркель назвала три найбільш необхідні для України реформи

Четвер, 1 листопада 2018, 18:07

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель назвали три найнеобхідніші реформи, які, на її думку, потрібні Україні.

Про це вона розповіла у четвер, 1 листопада, під час спілкування зі студентами у Києві, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

По-перше, важливо запровадити ефективний механізм боротьби з корупцією. "Це одна з найскладніших проблем, яка не вирішується за один день", - зазначила Меркель.

По-друге, Меркель вважає важливим налагодити ефективну систему децентралізації.

"Не все в Україні може вирішуватись з Києва. Україна – велика країна. Потрібно дати відповідальність мерам, наприклад, збирати податки. Щоб на місцях не казали, якщо в Києві погано працюють, то у нас немає відповідальності", - пояснила канцлерка.

Також важливим вона вважає створення державної основи для приватизації. "Звичайно, приватизація - не панацея… Та, власне кажучи, потрібно більше приватизувати", - зазначила вона.

Окремо Меркель наголосила на важливості реформи цін на енергоносії в рамках співпраці України з МВФ.

"Це великий виклик для людей. Але реформа цін важлива, бо Україна не може жити на основі субсидій для всіх. У Німеччині ми надаємо цільову підтримку, якщо людина не може заплатити за газ і за електрику. А хто може це робити – повинен платити", - пояснила Меркель.

"Україна за останні роки досягла багато. Раніше вона була залежна від Росії, а тепер розвернулась в інший бік і переорієнтувалась на інших партнерів. Це досягнення, яке не можна недооцінювати", - резюмувала канцлерка Німеччини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.