Туреччина відмовилася надати інформацію про використання 1 млрд євро від ЄС

Вівторок, 13 листопада 2018, 11:48

Аудитори Європейського союзу заявили, що турецькі посадовці відмовилися надати інформацію, яка допоможе встановити належне використання 1,1 млрд євро, наданих Євросоюзом на потреби біженців.

Про це повідомляє Associated Press.

У новому звіті у вівторок аудитори повідомили, що міністерство у справах сім'ї та соціальної політики Туреччини відмовило в доступі до імен, ідентифікаційних номерів та адрес людей, які отримали вигоду від двох проектів ЄС із надання готівкових коштів.

Проекти включають систему, за допомогою якої біженці можуть отримати близько 30 євро готівкою за картами передоплати на свої потреби.

Аудитори заявили, що міністерство аргументує відмову надати інформацію законами про захист даних. Автор доповіді Беттіна Якобсон заявила, що "ні Європейська комісія, ні європейська аудиторська палата не змогли відстежити бенефіціарів проекту від реєстрації до оплати".

Якобсон зазначила: існує ризик, що не всі гроші доходять до біженців.

Країни-члени ЄС домовилися в 2016 році надати Туреччині не менше 3 млрд євро допомоги сирійським біженцям та інші стимули, які б допомогли переконати уряд Туреччини зупинити потік біженців до Греції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.