Трамп у Парижі проігнорував важливий форум, який зібрав світових лідерів

Понеділок, 12 листопада 2018, 10:24

Президент США Дональд Трамп не відвідав форум миру в Парижі, у якому в неділю взяли участь десятки глав держав та урядів, що прибули до Франції на запрошення Еммануеля Макрона для відзначення сторіччя завершення Першої світової війни.

Про це повідомляє Reuters.

Трамп, який відстоює ідею "Америка передусім" та заявляє, що гордий бути націоналістом, проігнорував подію. Його літак вилетів з Парижа до Вашингтона невдовзі після відкриття форуму.

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель, відкриваючи Паризький форум миру, звернула увагу, що деякі сили у світі викликають тривогу своєю готовністю просувати власні інтереси та ігнорувати зв’язки, які підтримували мир у світі після Другої світової війни.

Її промова перегукувалася із озвученою раніше того ж дня заявою Еммануеля Макрона, який попередив про небезпеку націоналізму та засудив ідею "власних інтересів передусім".

Президенти Росії Владімір Путін та Туреччини Реджеп Таїп Ердоган були серед лідерів, які слухали промови Меркель, Макрона та генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша, які відзначали роль ООН та інших інституцій для пошуку вирішення глобальних проблем.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: