У ЄС вирішили, чи вводити безвіз з Британією у разі Brexit без угоди

Середа, 14 листопада 2018, 10:05

Колегія комісарів Європейської комісії оголосила, що у випадку, якщо Британія не домовиться про угоду з ЄС, британським громадянам не знадобиться віза для відвідин Євросоюзу.

Про це пише видання The Independent.

Комісари вирішили, що Велика Британія після Brexit увійде в список третіх країн, громадяни яких мають право безвізового в’їзду в ЄС. Це, зокрема, США, Японія, Південна Корея, Австралія та декілька десятків інших країни.

Рішення Брюсселя залежить від Великої Британії, яка вже зазначила, що європейці після Brexit теж зможуть відвідувати Сполучене Королівство без віз.

Однак деякі зміни через вихід Британії з блоку таки настануть. Статус безвізового режиму для третіх країн означає, що автоматичне право на в’їзд скасовується.

Після 29 березня 2019 року період перебування британських відвідувачів у ЄС буде обмежено до 90 днів протягом 180-денного періоду. Крім того, термін дії паспорта при в’їзді повинен завершуватися не раніше ніж за три місяці.

Прикордонники будуть запитувати у британців про докази "достатніх коштів" для запланованого перебування і  повернення - наприклад, зворотний квиток, резервування житла або запрошення на конференцію.

Водночас безвізовий в’їзд не поширюватиметься на британців, які працюють у Європейському Союзі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.