Європарламент: Молдова потрапила в пастку олігархічних інтересів

Середа, 14 листопада 2018, 15:24

Європейський парламент стурбований рівнем корупції в Молдові, відсутністю незалежної судової системи та відступленням від демократичних стандартів.

Про це йдеться у резолюції, підтриманій сьогодні 369 євродепутатами.

У тексті резолюції відзначається, що Молдова потрапила в пастку олігархічних інтересів, а економічна та політична влада зосереджена в руках невеликої групи людей, які впливають на парламент, уряд, політичні партії, державну адміністрацію, поліцію, судову владу та засоби масової інформації.

Європарламентарі закликають молдовську владу вирішувати ці проблеми, підтвердивши, що ЄС має забезпечити Молдові фінансову підтримку тільки після парламентських виборів у країні, запланованих на лютий 2019 року, і за умови, що вони будуть проводитися відповідно до міжнародно визнаних стандартів та оцінюватися спеціалізованими міжнародними організаціями.

"До тих пір, поки не відбудеться значущий прогрес у демократичних стандартах, оплата всіх програм бюджетної підтримки повинна бути перерозподілена, щоб в основному підтримувати громадянське суспільство Молдови та незалежні засоби масової інформації", - зазначається у резолюції.

Резолюція визначає, що реалізація реформ, які Молдова взяла на себе, повинна бути головним пріоритетом. Євродепутати відзначили і певні досягнення в галузі торгівлі, енергетики, реформування банківського сектору, державного управління та управління державними фінансами.

Детальніше читайте у статті – "Жовта картка для Молдови: у ЄС заговорили про можливість призупинення безвізу"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.